top of page
Post: Blog2_Post

სრულიად საქართველოს კათოლიკოს-პატრიარქის წერილი იერუსალიმის პატრიარქს


 

სრულიად საქართველოს კათოლიკოს-პატრიარქის წერილი იერუსალიმის პატრიარქს იორდანიის შეხვედრასთან დაკავშირებით

 

ბერძნული თარგმანი: ნიკოლოზ გურგენიძე

Καθολικός - Πατριάρχης πάσης Γεωργίας


Ν 14

07.02.2020


Προς

τον Μακαριώτατο Πατριάρχη

των Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης

Θεόφιλο Γ’


Μακαριώτατε,


Σας χαιρετίζουμε με εν Χριστώ αγάπη και Σας ενημερώνουμε ότι λάβαμε τις δύο επιστολές που μας στείλατε (Ν1202, 12.12.2019 και Ν52 04.02.2020), την πρόσκληση σχετικά για τη συνάντηση των Προκαθημένων και των αντιπροσώπων αυτών στην Ιορδανία στην πόλη Αμάν για τα υπάρχοντα προβλήματα μεταξύ των εκκλησιών

Καταλαβαίνουμε καλά, ότι η προσπάθειά Σας καθοδηγούνται από την επιθυμία για ενότητα στην Εκκλησία και την επιθυμία να θεραπευτούν οι πληγές. Οι επιστολές Σας δείχνουν επίσης ότι έχετε πιεσθεί σκληρά ούτως ώστε ο Οικουμενικός Πατριάρχης να συμμετάσχει σε αυτήν την συνάντηση, αλλά καθώς αυτός και ορισμένοι Προκαθήμενοι δεν το θέλησαν αυτό, τον στόχο που έχετε επιθυμούμε και όλοι μας μπορεί να του δημιουργηθούν εμπόδια.

Συμμεριζόμαστε την θέση Σας και σύμφωνα με την σοβαρή κατάσταση, θεωρούμε ότι απαιτείται η συνάντηση και η κοινή συζήτηση, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με την συμμετοχή όλων των εκκλησιών, αν θέλουμε επιτύχουμε αποτέλεσμα και εάν η ενότητα δεν θα επιτευχθεί σε αυτήν στιγμή, θα απέχουμε να έρθουμε.

Σημειώνουμε επίσης ότι με χαρά παρακολουθούσαμε και θα παρακολουθήσουμε τους θρησκευτικούς εορτασμούς ή γεγονότα διεθνής μορφής.

Ελπίζουμε ότι με την βοήθεια του Θεού η σύναξη των Προκαθημένων της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα πραγματοποιηθεί και με τήρηση των εκκλησιαστικών κανονικών νόμων θα αξιολογηθούν τα θέματα που βλάπτουν τις σχέσεις μας. Όσο γρήγορα θα γίνει αυτό για όλους μας θα είναι καλύτερο.

Προσευχόμαστε για την ειρήνη και την εν Χριστώ ενότητα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Θεός να Σας χαρίσει την ειρήνη και την επιτυχία στην διακονία Σας.

Καθολικός – Πατριάρχης

πάσης Γεωργίας

 

წყარო: http://patriarchate.ge/geo/სრულიად-საქართველოს-კათ-150/.

bottom of page